21-02-2019

Εκδήλωση για τους Αγνοουμένους της Κύπρου με θέμα « Οι αγνοούμενοι της Κύπρου – μια ανοικτή πληγή».

Χθές Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη εκδήλωση για τους Αγνοουμένους της Κύπρου με θέμα « Οι αγνοούμενοι της Κύπρου – μια ανοικτή πληγή».

Ανακοίνωση του κ. Μαυρίδη σχετικά με την εκδήλωση αναφέρει:

«Η εκδήλωση αυτή στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κυρίως των αξιωματούχων της ΕΕ για το συνεχιζόμενο δράμα των αγνοουμένων της Κύπρου, με σκοπό να ανατραπεί η στασιμότητα. Επιπλέον, πέραν από τις περιπτώσεις δολοφονιών ή εξαφανίσεων που οφείλονται σε εγκληματικά στοιχεία και από τις δύο κοινότητες, αναδεικνύεται το οργανωμένο και συστηματικό σχέδιο της Τουρκίας για εξόντωση ανυπεράσπιστων ανθρώπων.  Η άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί σήμερα είναι συνέχιση του αρχικού εγκλήματος.   

Είναι επιτακτική ανάγκη να διακριβωθεί η τύχη κάθε προσώπου. Πίσω από τους αριθμούς, υπάρχουν αγαπημένοι άνθρωποι που χάθηκαν και οι συγγενείς τους βιώνουν για δεκαετίες την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. Η ομάδα από παιδιά αγνοουμένων που θα είναι παρόντες στην εκδήλωση, αποτελούν την ζωντανή μαρτυρία αυτού του ασίγαστου ανθρώπινου πόνου».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε εκ μέρους της Οργάνωσής μας ο κ. Παναγιώτης Χ’’ Παντελής ο οποίος αφού έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των αγνοουμένων μας, κατέληξε με επείγουσα έκκληση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξασκήσει όλη την επιρροή του, ώστε η Τουρκία να συνεργασθεί ειλικρινά για την χωρίς άλλη καθυστέρηση επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού προβλήματος.