31-03-2014

Ανακοίνωση κ. Θεόφιλου Θεοφίλου

Ο παραιτηθείς Εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους κ. Θεόφιλος Θεοφίλου, σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο, κάμνει αναφορά σε σοβαρές διαπιστώσεις και επισημάνσεις, που δυστυχώς η εμπιστευτικότητα που επιβάλλουν οι ομολογουμένως αναχρονιστικοί όροι εντολής της ΔΕΑ, δεν του επιτρέπουν να μιλήσει δημόσια.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Θεοφίλου αναφέρεται σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις που τεκταίνονται εντός της ΔΕΑ, αλλά και στην ολιγωρία κάποιων από τους ιθύνοντες της δικής μας πλευράς. Ενέργειες που επηρέασαν και επηρεάζουν αρνητικά τις εργασίες της ΔΕΑ και δημιουργούν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και κατ? επέκταση περαιτέρω διαιώνιση του δράματος που βιώνουν οι οικογένειες των Αγνοουμένων.

Κατά την άποψή μας ο κ. Θεοφίλου έχει να διαδραματίσει και μετά την παραίτησή του ρόλο για το καλώς νοούμενο συμφέρον του θέματος των Αγνοουμένων. Θα πρέπει να ενημερώσει υπεύθυνα, αν βέβαια δεν το έχει πράξει μέχρι σήμερα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους, από τους οποίους και αναμένουμε να ενεργήσουν ανάλογα.

Με την ευκαιρία η Οργάνωσή μας επιθυμεί να εκφράσει και δημόσια τις ευχαριστίες και την εκτίμησή της για την όλη προσφορά του κ. Θεοφίλου στην προσπάθεια της διακρίβωσης της τύχης των Αγνοουμένων μας.